alg verwijderen

De grindtegel kun je het beste gewoon schoonmaken met algenverwijderaar of een grindtegelreiniger. Je doet een flinke scheut in een emmer water, en gooit dit over de tegels. Je wacht een paar minuten en begint te schrobben met een bezem. Dit lijkt veel werk, maar eenmaal begonnen, gaat het vrij snel. Als je van te voren weet dat het een paar dagen droog blijft, kun je het ook laten opdrogen, en dan met een harde bezem de tegels grondig vegen. De aanslag is dan al grotendeels losgeraakt. Onze aanbeveling is om dit in gedeeltes te doen. Gewoon elke avond een uurtje. Dan is het resultaat mooier.

Makkelijker is natuurlijk met de hoge druk reiniger, maar nadeel is dat de vloer beschadigt. En door het opspattende water wordt de rest van je tuin een chaos. Ook krijg je strepen op je tegels, of je moet wel heel secuur te werk gaan. De strepen geven een kleurverschil. Om dit te voorkomen is haast een onmogelijk klusje, vooral als je een groot oppervlakte moet schoonmaken.

Bij droog weer boven de 15 graden Celsius is het makkelijker omdat het dan beter intrekt. Bij natte tegels mengt het schoonmaakmiddel zich meer. En bij droog weer, werkt het schoonmaakmiddel nog door. Mos en groene aanslag gaan dan grondig dood, omdat ze geen voeding meer krijgen.

 

© 2009 - 2022 Ecologische Reiniging | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel